May 30, 2010

Cuti-Cuti Semester :)

25 Mei - Cicah2 satu badan dekat Sg Gabai :)




28 & 29 Mei - Melaka (kenduri dan jalan jalan sekali)





30 Mei - YOUTH '10 :)





YEAY! DONE! :)

May 24, 2010

Thanks Cik Ria :)



suka melukis tak?
suka, tapi bila lukis je buruk :D

bosan suka buat apa?
makan, buli anak buah, mesej kawan2, tengok DVD, online, TIDO :)

kenapa siput babi berjalan lambat??
sebab dia telah dilahirkan begitu. (geli-geli)

cute tak orang yang bagi award nih??
comel (ikhlas ni) hoho :D

5 orang penerima award dan penjawab tag seterusnya:
Alang & Ucu (tiru syuk)
Kinot
Afra
Pharie
Ieqa


**Iszee xmo bagi sebab da ade orang bagi dia :P

May 23, 2010

Tips Untuk Para Lelaki Menghadapi Wanita Datang Bulan.

1.  Bersedia Dengan Bekalan
- ketika anda dating ketika awek anda datang bulan, anda sendiri boleh membawa bekalan tuala wanita (kemungkinan kebocoran). Pastikan ia jenama yang bagus seperti Kotex atau Carefree kerana mungkin awek anda berangan ingin menjadi Scha Al-Yahya atau Heroin 'Kisah Kaisara'.

2. Berlagak cool
- biasalah time lampu merah ni, ada je tak kena. Kadang-kadang tiba2 histeriaaaa! Oleh itu, usah panik! untuk menenangkan wanita/pasangan anda. Anda boleh turut serta histeria bersama, pasti mereka akan terdiam kerana telinga berdesing.

3. Jangan Buka Lagu Jiwang.
- perubahan hormon berlaku ketika musim datang bulan. Mereka boleh berubah menjadi rockers seperti Amy Search atau Stacy. Jangan terkejut jika mereka tiba-tiba mereka headbanging di khalayak ramai atau hanya 3 jari mereka saja yg berfungsi (sign rock).

4. Hindarkan mereka daripada objek berwarna merah.
- mereka menjadi lebih sensitip kepada merah. Jangan ngada2 nak bagi heels warna merah atau tunjukkan gigi yang berdarah kepada mereka. Ini adalah kerana mereka akan teringat mereka sedang datang bulan dan bad mood akan kembali.

5. Bagi hamper bekalan tuala wanita.
- pasti seronok wanita/pasangan anda jika mendapat hadiah sebegini. Tersenyum lebar lah mereka. "Tiada lagi kegelisahan dan kemuraman :)"

6. Belanja percutian.
- wanita datang bulan perlukan rehat yang secukupnya. Oleh itu sebagai lelaki yang gentleman, berilah percutian sekurang2nya 3 hari 2 malam ke Bali atau ke Korea Selatan.

Selamat Mencuba :)

May 21, 2010

Pekerjaan Mencabar!

ramai mengelak drp menjadi ini.
apakah ini?

ini basuh tahi
ini menidurkan bukan miniduri, haha!
ini basuh botol susu
ini dukung dukung
ini main kejar kejar
ini ketawa sama sama

tapi ini seronok
ini bole m'hilangkan bosan cuti dua bulan
eh nyirap lak aku banyak perkataan ini ni.haha!

ini = jaga anak buah aku a.k.a si botak nakal bernama Muhammad Umar :)

m'perkenalkan budak botak b'latih berjalan di rumah jiran yang balik kampung, fuh!

video

May 13, 2010

Terguling-guling macam tenggiling.

Sonok lak tengok dorg ni tergelek2, hehe! :D
act kan group ni da lame wujud, tapi aku baru nak layaaaan.
KUNO nyaaa Rafiqa ni~ haha!

May 10, 2010

PENGARUH SOSIAL!

Kini, sekarang and now..
aku sudah ada formspring.me!
up-to-date nya sayaaa :) haha.

ringankan jari jemari untuk beri soalan ya!
FREE OF CHARGE sajeee~

May 9, 2010

SIAPA ADA ACCOUNT TUMBLR. ?

Sila drop kan URL anda, thank you :)
* aku rase mmg xde respons ni, hehe!

May 8, 2010

Suka Hati Jantung Ginjal

orang lain seronok + sedih dapat cuti sem.
nak tahu ape aku rasa?
seronok + sedih juga lah! (copycat)

duduk rumah jaga anak suda la Rafiqa oi.
tanggungjawab besar, suami jauh :'( (hehe)

facebook semakin bosan.
layan bertani, memasak, dok pulau korek-korek tanah.

seinchi seinchi badan aku naik sebab honey star.
taman tak pandang, badan berlemak tepu. padan muka! :P

kawan-kawan ringan kaki tendang pintu umah aku.
aku nyorok kat dapur, bawah sinki.
pandai agi dorang, serap aku guna bluetooth! haha

sekian, thank you :)

Jumpa sem depan Kampung Baru!