May 23, 2010

Tips Untuk Para Lelaki Menghadapi Wanita Datang Bulan.

1.  Bersedia Dengan Bekalan
- ketika anda dating ketika awek anda datang bulan, anda sendiri boleh membawa bekalan tuala wanita (kemungkinan kebocoran). Pastikan ia jenama yang bagus seperti Kotex atau Carefree kerana mungkin awek anda berangan ingin menjadi Scha Al-Yahya atau Heroin 'Kisah Kaisara'.

2. Berlagak cool
- biasalah time lampu merah ni, ada je tak kena. Kadang-kadang tiba2 histeriaaaa! Oleh itu, usah panik! untuk menenangkan wanita/pasangan anda. Anda boleh turut serta histeria bersama, pasti mereka akan terdiam kerana telinga berdesing.

3. Jangan Buka Lagu Jiwang.
- perubahan hormon berlaku ketika musim datang bulan. Mereka boleh berubah menjadi rockers seperti Amy Search atau Stacy. Jangan terkejut jika mereka tiba-tiba mereka headbanging di khalayak ramai atau hanya 3 jari mereka saja yg berfungsi (sign rock).

4. Hindarkan mereka daripada objek berwarna merah.
- mereka menjadi lebih sensitip kepada merah. Jangan ngada2 nak bagi heels warna merah atau tunjukkan gigi yang berdarah kepada mereka. Ini adalah kerana mereka akan teringat mereka sedang datang bulan dan bad mood akan kembali.

5. Bagi hamper bekalan tuala wanita.
- pasti seronok wanita/pasangan anda jika mendapat hadiah sebegini. Tersenyum lebar lah mereka. "Tiada lagi kegelisahan dan kemuraman :)"

6. Belanja percutian.
- wanita datang bulan perlukan rehat yang secukupnya. Oleh itu sebagai lelaki yang gentleman, berilah percutian sekurang2nya 3 hari 2 malam ke Bali atau ke Korea Selatan.

Selamat Mencuba :)

6 comments:

Hafiz Ismi said...

Wahhh.. info berguna nih.. hehe~

Amanina said...

no 6 tu memang takleh blaahhh. setiap bulan satu negara ye

halizda said...

wah, bestnya klu buah hati kita prihatin macam tu.

rafiqa said...

Hafiz : bole praktik selalu eh, pasti awek sayang :P

amanina : a'ah, 1 bulan 1 negara. x datang bulan, x dpt lah kita! hehe

halizda : ugut buah ati awak lah! hee

alif ca alif pa said...

saya ada 2 soalan
1. kenapa pgl datang bulan?
2. bagi kaki boleh?

rafiqa said...

1. sbb muka pompuan mcm bulan kot.
2. bagi kakiketangan.blogspot.com bole?