Jan 7, 2011

cara aww chak kan nav bar!

berjumpa lagi kita di rancangan 'Tutorial Ala Ala Kadar Aje' oleh Cik Rafiqa! hehe
kali ni nak ajar cara nak main chak chak dengan navigation bar.
mungkin antara korang tak suka navigation bar, nak hide tapi taknak hide, haha!
spesis 'tak tentu keruan' punya woranggg!

cara nya :

1) log in Blogger lah macam biasa

2) pergi ke bahagian "Edit HTML"

3) ctrl F dan paste kan code ini
4) dah jumpa code tu, paste kan code ni sebelum code kat no3 tu.


#navbar-iframe {
  height:5px;
  }
/* IE7, IE8, IE6 */
  #navbar-iframe { height/*\**/: 30px\9; }
#navbar-iframe:hover {
  height:40px; !important;
  }


5) click

notajarikaki : untuk testing, testing je kat aku punyaaaa! hehe.
SELAMAT MENCUBA! :)

6 comments:

meikato said...

kate nav bar tuh la jiwaku...pe r....hahahahah

nabilah_2908 said...

ada sorg kwn bloger minta tolong ajarkan mcm mn nk buangkan nav bar...tp sy dh lupa nk buat mcm mana...huhu..

nnti sy suh dia dtg sini... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
S.A.H.A.B.A.Ttajuk n3

Zafirah said...

oh time kasih tuk tutorial anda.. sy sangat suke! hahaha..

aisya arifin said...

hide terus ape salah.haha tapi creative jugak.hahaha

rafiqa said...

meikato : auto hide jiwa lah, hehe !

nabilah : thanks :)

rafiqa said...

alang : perli ke hape ni! haha
aisya : hehe, sbb kreative lah nak try buat ni :P